„Drops”: kur susikerta istorija, gardi virtuvė ir technologijos

Išlaikai egzaminą Vilniaus gatvėje, vadinai, esi šio to vertas. Centrinė sostinės linksmybių arterija mena ne vieną sėkmingą ir ne vieną dramatišką verslo istoriją (štai, pavyzdžiui, Katlerio kebabinei parako užteko tik pusmečiui), nuo meilės iki neapykantos čia – vienas žingsnis. 

„Drops” Vilniaus gatvėje įpusėjo savo antrąjį sezoną ir, panašu, sugebėjo atrasti kelią į lankytojų širdis bei skrandžius. Prieš kelerius metus čia veikė „Submarino Tratoria”, o dar seniau tarp šio 19 amžiaus mūrinuko sienų kurį laiką glaudėsi blaivykla. Tad istorija gana spalvinga, ir „Drops” mėgina šią istoriją papildyti dar nauju spalvų sluoksniu. 

drops5

Metalinis DROPS. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Užeigos koncepcija gana sunku nusakyti vienu žodžiu. Ko gero, arčiausiai tiesos būtų toks apibūdinimas – demokratiškos aplinkos multifunkcinis restobaras, kuriame mezgasi pažintys,verda pokalbiai, žiūrimas futbolas bei krepšinis, o kartais ir šokama taip (ne tik pagal didžėjų, bet ir gyvų grupių ritmus), kad kilnojasi stogas. 

drops6

Lempinis DROPS. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Skystos produkcijos pasiūlymas – gausus ir įdomus, tačiau dar įdomesni dalykai vyksta virtuvėje, iš kur sklinda išties skanūs kvapai. Be per barus šmirinėjančios auditorijos pamėgtų mėsainių (jų čia yra trys rūšys (taip pat ir vegetariškas), kaina – nuo 7 iki 8.5 euro) ar šonkauliukų (8 eurai), čia gali pirštus pamerkti į vis labiau egzotiką tampantį viščiuką tabaką (9 eurai), sumaknoti itališkus bulvių virtinukus (6 eurai). Jei esi rimtai nusiteikęs – še jautienos steiką (15 eur), jei kišenių žemyn netempia eurai – nesunkiai rasi kuo nuraminti gurgiantį skrandį užkandžių valgiaraštyje. Štai kad ir naujiena – kukurūzų burbuole su sviestu (3 eur) arba patikrintu reikalu – batatais su čipotle majonezu (5 eurai). Ir taip toliau, ir panašiai – valgiaraštyje gausu skanių dalykų. 

sonkauliai

Valgome: šonkauliukai. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

vegburgeris

Valgome: vegetariškas burgeris. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

virtinukai

Valgome: itališi bulvių virtinukai. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

visciukastabaka

Valgome: viščiukas tabaka. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Be kukuruzų burbuolės ir dviejų rūšių kesadilijų „dropsuose” gali išvysti dar vieną naujieną – šį kartą technologinę. Ir ypač praverčiančią, kai baras savaitgaliais užgulamas – o tai nestebina, juolab, kad čia gali dažnai išvysti šeimininkaujantį Šarūną, gerai žinomą barų scenoje dėl savo šypsenos ir greičio. Taigi, prie stalo futbolo stalo gali išvysti daiktą, vadinamą kolonėle – beje, pirmoji Lietuvoje. Ir taip, viskas panašiai kaip tose mėlynose Vilniaus vandens kolonėlese – pats įsipili tiek, kiek reikia ar kiek leidžia piniginė (ar šiuo atveju – prie baro papildoma kortelė). Itin patogus dalykas tiems, kas niekaip negali išsirinkti – degustacinis šlakelis iš vieno, iš kito krano ir galų gale, patenkinęs smalsumą, gali nutarti, kuo gi nuplauti troškulį.

drops7

Naujosios technologijos. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

drops8

Geros nuotaikos ambasadorius Šarūnas. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

drops4

Futbolo mėgėjų kampelis. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

drops3

Popkutūros freskos. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Čirškini skanų mėsainį, verdi iš kojų verčiančią  charčio, ūžautojų laukia dešimt kranelių, į feisbuką dedi gražius paveikslėlius, bet dienos apyvarta nedžiugina? Rašyk mums redakcija@1323.lt, padėsime!