Karoliniškės: pagaliau kebabas išteisintas ir čia

Per ilgus klaidžiojimų metus po sostinės kebabines Karoliniškės taip ir liko šiokiam tokiame pavėsyje. Kebabai čia buvo vyniojami nuo neatmenamų laikų, o pagarsėjęs legendinis kioskas šalia buvusios „Saturno” parduotuvės užaugino ne vieną kartą, tačiau vargu ar tai buvo taškai, į kuriuos kviestum svečią sukirsti skaniausią apylinkių kebabą.

Ir štai pagaliau Karoliškėse atsirado salelė, kuri pretenduoja panaikinti neskanaus kebabo užkeikimą. Funkcionuoja ji jau pusmetį, ir sulig kiekviena diena augina savo fanų bazę.

kebas4

Karoliniškių derinys: „Maxima” ir „Istanbul night”. Foto: Julius Baliutavičius/1323.lt

Mano pažintis su ja prasidėjo lapkričio pradžioje ir flirto pradžia nebuvo sėkminga – užsukęs į kioskelį, ilgas kelolika minučių teko tyrinėti valgiaraštį: jis gana didelis ir įvairus – nuo mėsainių iki picų. Noras paragauti ir pastūmėjo išsirinkti lachmadžūną (lachmacun) su jautiena – vidutinės picos dydžio paplotėlį su jautiena, česnakais ir šviežiomis daržovėmis, o kol jis buvo gaminamas, šiek tiek ir šnektelėjome su Orkhanu, čia šeimininkaujančiu jaunu kulinaru.

 

Buvau šventai įsitikinęs, jog jau pats užeigos pavadinimas - „Istanbul night” - byloja, kad pirmosios Karoliniškių „Maximos” kaimynystėje įsikūrė išeiviai iš Turkijos, tačiau pats Orkhanas papurtė galvą: jis atvyko iš Azerbaidžano sostinės Baku, na, o pavadinimas tarsi byloja, jog Azerbaidžaną ir Turkiją sieja tamprūs santykiai. Vis tik man pasirodė keista, kodėl akcentuojamas Stambulo kaip turkų virtuvės simbolio vardas. Juk jau kelerius metus Vilnių drebina „Azerų” virtuvė, rodos, pats laikas

Tęsinys -  mūsų Contribee platformoje. Tapkite prenumeratoriais ir palaikykite Vilniaus naršymo iniciatyvą!